Creditul poate fi utilizat pentru plata costului unor tratamente/proceduri medicale (spre ex. intervenţii chirurgicale,  tratamente stomatologice, transplanturi, servicii medicale oferite de maternităţi, prelevare celule stem, recuperare medicală etc.) efectuate de către instituţii medicale din România sau din străinătate, inclusiv a costului de spitalizare, efectuarea de analize medicale de laborator, achiziţionarea de proteze medicale şi medicamente din farmacii etc.
Pacienţii din hyperclinica MedLife Grivita pot opta pentru efectuarea unei analize financiare preliminare de a contracta creditul, imediat dupa prima consultaţie la doctor.
Creditul se acordă în lei şi poate avea o valoare maximă de 44.000 de lei pe o perioadă maximă de până la 10 ani. BCR nu solicită avans şi nici comision de analiză a dosarului. Venitul net minim pe care trebuie să îl realizeze clientul este de 500 lei.
Banii sunt viraţi de bancă direct în contul instituţiei care asigură tratamentul medical, dar clientul poate solicita până la 10% din valoarea creditului aprobat pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute şi poate utiliza suma respectivă fără documente justificative.
Dobânda este fixă de 14,9% pe an iar aprobarea rapida a dosarului de credit raspunde tuturor nevoilor medicale, inclusiv celor urgente. Dacă debitorul optează pentru rambursarea creditului pe o perioadă mai mică de patru ani dobânda scade cu un punct procentual, la 13,9% pe an.
Asigurarea de viaţă este oferită gratuit de catre BCR Asigurări de Viaţă VIG.

Exemplu de calcul:
 
Credit:    TONUS BCR       
Valoare totală credit:    15.000 RON       
Perioadă de acordare:    Maxim 10 ani (120 luni)       
Dobândă fixă pe toată perioada:    14,9%/an       
Comision analiză dosar:    0 RON       
DAE*:    15,96%       
Valoare totală plătibilă de către client:    28,930 RON       
Rata lunară:    241 RON       
Asigurări:    Certificat de asigurare de viaţă acordat gratuit de către bancă