Subscrierile Allianz-Ţiriac Asigurări au atins 68 milioane de euro în primul trimestru, în scădere cu 18,5% faţă de intervalul similar al anului precedent din cauza reducerii încasărilor pe linia de asigurări generale.

“La nivelul operaţiunilor din România, primele subscrise de Allianz-Ţiriac Asigurări pe segmentul asigurărilor generale în primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, în scădere comparativ cu 76 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior. Reducerea valorii subscrierilor a fost determinată în principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere”, se afirmă într-un comunicat remis de asigurător.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac şi-a conservat volumul de prime subscrise în primul treimestru la şase milioane de euro.

La nivelul Europei Centrale şi de Est grupul Allianz a raportat creşterea primelor brute subscrise cu 8%, până la nivelul de 1,1 miliarde de euro. Profitul operaţional a scăzut însă cu peste 15%, ajungând la 66 de milioane de euro în primele trei luni ale acestui an comparativ cu 78 de milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2009.