Pregătirile pentru producţia de serie a două tipuri din următoarea generaţie de modele compacte clasa B se desfăşoară conform planurilor, potrivit responsabililor uzinei.

Instalarea liniilor de producţie a fost finalizată în mai anul trecut, sistemul de producţie a fost optimizat şi primele modele-test au fost realizate în toamnă, au precizat aceştia.

Mercedes-Benz Ungaria a recrutat, până la 1 decembrie 2011, un număr de 2.000 de angajaţi şi intenţionează să angajeze încă 500 de persoane, majoritatea din Kecskemet şi din regiune.

De asemenea, circa 12 furnizori locali au obţinut contracte în valoare de 100 milioane de euro, în majoritate pentru piese auto.

Cotidianul ungar mai notează că este de aşteptat ca Mercedes-Benz să producă la Kecskemet în principal maşini destinate exportului, la fel ca ceilalţi doi importanţi producători auto instalaţi în Ungaria. Anul trecut, Audi a produs la uzina de la Gyor 1.648.000 de motoare şi 38.000 de modele, iar Suzuki a produs la Esztergom 170.000 de unităţi.
SURSA: Agerpres