"Vrem ca staţiunile din sudul litoralului gestionate de Primăria din Mangalia să atragă şi mai mulţi turişti, să putem spune că 2016 este cel mai bun an din ultimii nouă. Noi am început deja, împreună cu agenţii economici din turism, să găsim soluţii pe care să le punem în practică imediat. Turiştii vor găsi, în 2016, servicii mult mai bune, administraţia locală îşi va face datoria în acest sens – şi mă refer la accesarea de bani europeni – pentru că viitorul financiar al administraţiilor locale îl reprezintă accesarea de fonduri pe programe europene", a precizat Cristian Radu. 

În sezonul actual, începând cu 1 mai 2015, Primăria Mangalia a cheltuit în cele şase staţiuni pe care le gestionează, plus municipiul Mangalia, peste 1,25 milioane de euro, din care peste 755.000 de euro au fost încasaţi sub formă de taxe şi impozite de la operatorii economici din staţiuni-hoteluri, restaurante, chioşcuri etc. 

"La deschiderea sezonului estival 2016, turistul care va veni în sudul litoralului va găsi o porţiune semnificativă din faleza pe care mi-o doresc de foarte mult timp la Mangalia, vorbim de porţiunea de la Neptun, la Steaguri, un parc de distracţii noi, zone verzi mai multe şi mai bine îngrijite. Staţiunile din sud au fost gândite ca staţiuni de familii şi asta îmi doresc de acum încolo, ca oamenii care vin aici să găsească linişte, să asculte marea, nu altfel de muzici. Mangalia va deveni şi un reper balnear, pentru că avem izvoare termale, avem un nămol foarte bun şi aici de 2.000 de ani se fac tratamente. Dar de un an suntem brevetaţi ca staţiune balneoclimaterică şi investiţiile mari vor fi tot pe această zonă. Noi susţinem toţi investitorii corecţi, dovadă fiind noile hoteluri de 3 şi 4 stele deschise în ultimii doi ani aici", a precizat primarul Cristian Radu. 

Cu prilejul Bursei de turism pentru litoral de la Venus, primarul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de gradul de colectare al taxelor de la hotelieri, dar şi faţă de evaluarea unor active. 

"Suntem parteneri cu investitorii, cu oamenii de afaceri. Împreună trebuie să pregătim sezonul estival 2016", a adăugat primarul Mangaliei.

AGERPRES