Primăria a trecut la demolarea chioşcurilor din centrul oraşului după ce pe 18 aprilie i-a trimis firmei Media Press Investment somaţii prin care îi solicita să-şi desfiinţeze aceste construcţii despre care afirmă că ocupă terenul proprietatea municipiului Craiova fără forme legale.

Conducerea Primăriei Craiova a motivat în urmă cu o lună propunerea de reziliere a celor două contracte prin faptul că Poliţia Locală a constatat că SC Mediapress Investement SRL nu ar respecta obiectul de activitate al asocierii în sensul că pe lângă distribuţia de presă, cărţi şi produse de papetărie, aceasta comercializează şi produse din tutun, băuturi răcoritoare, care nu fac obiectul contractului de asociere. De asemenea, se mai menţionează în raportul Primăriei, Poliţia Locală ar fi constat că o parte din punctele de desfacere a presei ce fac obiectul contractului de asociere au dimensiunile de 6,15 mp, iar, potrivit prevederilor contractuale, asociatul avea obligaţia ca amplasarea chioşcurilor de presă să o facă după autorizarea acestora conform certificatelor de urbanism care sunt emise pentru chioşcuri în suprafaţă de 2,62 mp.

Potrivit reprezentanţilor firmei Mediapress Investment SRL, în urma rezilierii contractului de asociere cu CL Craiova, peste 50 de chioşcuri de presă vor fi închise, iar 155 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă. AGERPRES