Bucureștenii au parte de prima ninsoare. Meteorologii au atenționat, însă, că este doar o scuturare de nori și vremea se va încălzi în zilele următoare.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în ajunul Crăciunului, dar se va răci începând cu 26 decembrie. De Revelion temperaturile vor fi apropiate de cele specifice sfârșitului de decembrie, potrivit prognozei meteo pentru perioada 19 decembrie – 1 ianuarie transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru ziua de joi, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în Dobrogea și în Dealurile Subcarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -3 și 4 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în Maramureș, estul Transilvaniei, unde izolat va ploua slab, iar în zona Carpaților Orientali, la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în primele ore și cu precădere în a doua parte nopții pe spatii mici se vor forma ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

În București, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar noaptea se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Cerul va fi variabil, vântul slab, iar noaptea se poate forma ceață.

Vineri se încălzește iar maximele ajung la 13 grade

Vineri, ANM anunță că vremea va fi caldă pentru această dată, astfel că temperatura aerului va avea valori maxime în general între 5 și 13 grade și minime între -2 și 7 grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în nord şi în nord-vest, iar noaptea vor fi înnorări temporare în toate regiunile și va ploua slab local în jumătatea de nord a țării. La munte, în special la peste 2000 m altitudine, vor fi precipitații mixte și condiții de polei.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o maximă a temperaturii aerului de 9…11 grade și o minimă de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar în orele dimineților vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab, potrivit ANM.

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei, maximele vor fi cuprinse în general între 5 și 14 grade și temperaturile minime între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord a țării, unde ziua va ploua local, iar noaptea ploile vor fi în restrângere ca arie. În regiunile sudice cerul va fi temporar noros și ploi slabe vor fi posibile, în orele serii și la începutul nopții, în estul Munteniei și Dobrogei. La munte, în special la peste 2000 m altitudine, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În zonele joase, mai ales la începutul și sfârșitul intervalului, se va semnala și ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste.

În București, regimul termic va continua să fie caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale, maxima va fi 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele zile

Duminică, regimul termic se va situa peste cel specific perioadei. În primele două zile ploi slabe vor fi posibile în nordul și nord-vestul tarii, iar în zonele joase de relief, local, se va semnala ceață, în special pe timpul nopților și dimineților.

În București, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât mediile specifice acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, dar cu precădere în noaptea de 25/26 decembrie și la începutul zilei de 26 decembrie, se vor forma nebulozitate joasă și temporar ceață, posibil asociate cu burniță.