Rezultatul unei colaborări strânse între HTC și Google, Nexus 9 îmbină tehnologia de ultimă generație și inovația în design a HTC cu excelența Google în domeniul sistemelor de operare mobile intuitive, pentru o experiență premium pe tabletă.Încastrată într-un șasiudin aluminiu care creează o legătură perfectă între ecran și carcasa de tip soft-grip, tableta Nexus 9 este elegantă și rafinată, reflectândexperiența amplă a HTC cu privire la design. Dispozitivul cu diagonala de 8,9 inch dispune de ecran cu aspect 4:3 suficient de generos pentru orice tip de activitate și totodată suficient de mic pentru a fi ținut confortabil într-o singură mână. Cu o greutate de numai 436g, Nexus 9 este totodată foarte ușoară și facil de transportat.

Tableta puternică și ușor de utilizat dispune de un processor dual core Nvidia Tegra K1 pe 64 de biți care permite trecerea facilă și rapidă de la o activitate la alta, în timp ce procesorulgrafic Keppler oferă Nexus 9 performanțe comparabile cu ale unui computer, dar în formatul ultra-portabil al unei tablete.Camera frontală (1,6MP) și cea principală(8MP) permit fotografierea momentelor cheie exact atunci când se întâmplă, rezoluția (2048 x 1536) ecranului Nexus 9 asigurând detalii la o claritate ridicată și culori vibrante atunci când utilizatorii se uită la poze, navighează pe internet sau urmăresc conținut video. Cele două boxe frontale dispun de un amplificator dedicat și de suport HTC Boom Sound pentru utilizarea dispozitivului pe speaker, asigurând sunet stereo puternic, perfect pentru pasionații de muzică și jocuri.

Creată pentru a fructifica cel mai nou sistem de operare Google, Android Lollipop, tableta Nexus 9 dispune de funcționalități care simplifică navigarea între activități, asigurând totodată un grad ridicat de personalizare și securitate, printr-o serie de funcționalități de autentificare sigură. De asemenea, durata extinsă de viață a bateriei oferă utilizatorilor mai mult timp pentru a se juca cu Nexus 9 și mai puțin pentru a reîncârca dispozitivul.
Nexus 9 este disponibilă în trei variante, de 16GB, 32GB, respectiv 32GB LTE. În prezent, data disponibilității pe piața locală nu a fost confirmată.