16 ianuarie 2006. Saptamana a debutat bine, fiind a treia zi de luni din 2006 cu toti indicii pe plus (BET 1,97%, BET-FI 2,11%), pe fondul unui volum bun: 50 milioane lei. Castiguri peste medie pe titlurile din linia a doua: Compa Sibiu (CMP) 5,99%, Impact (IMP) 5,77%, Flamingo (FLA) 4,6%.



17 ianuarie. Piata in usoara crestere, cu exceptia SIF-urilor, indicele BET-FI marcand o scadere de 2,33%. La SIF-uri, s-a intrat intr-o zona de echilibru. Pe de o parte, cresterile de la inceputul anului au adus cotatiile la noi maxime absolute, piata avand nevoie de timp pentru a se acomoda si a le accepta. Pe de alta parte, investitorii asteapta publicarea contractului de privatizare a BCR pe 25 ianuarie, la incheierea ofertei lansate de Erste pe piata bursiera de la Viena, pentru strangerea fondurilor necesare pentru BCR. Depasirea acestei etape va aduce clarificari cu privire la strategia Erste pe termen mediu in privinta BCR, investitorii putand sa-si defineasca strategia in noile coordonate.


18 ianuarie. Prima corectie din acest an: scaderi in jurul nivelului de 2,5% la nivelul pietei si mai accentuate la SIF-uri (4,69%), pe un volum semnificativ: 69 milioane lei. Corectia e un fenomen normal si sanatos pentru continuarea unui trend ascendent cu baze solide. Scaderea mai accentuata la SIF-uri a fost provocata de anumite zvonuri in legatura cu scenariul in care Erste va majora capitalul social al BCR, iar actionarii minoritari (in speta SIF-urile) ar fi intr-o pozitie defavorabila: lipsa fondurilor si regula conform careia nu se pot expune mai mult de 10% pe un singur emitent amenintand cu diluarea participatiilor. Momentul adevarului: 25 ianuarie. Este cunoscut faptul ca SIF-urile si-au negociat pozitia. Ramane sa vedem cat de favorabil.



19 ianuarie. Revenire partiala a indicilor: BET +1,82%, BET-FI +3,2%.



20 ianuarie. Evolutie foarte buna pe SNP +3,33%, noi maxime 0,625.