Guvernul intenţionează să continue programul „Prima Casă” şi în 2011, cu un plafon total al garanţiilor care va fi stabilit în funcţie de angajamentele contractate pe parcursul acestui an, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

„Guvernul intenţionează deja să continue programul «Prima Casă» şi anul viitor, iar volumul total al garanţiilor care să fie acoperite de stat va fi stabilit la sfârşitul anului, în funcţie de numărul contractelor de achiziţionare de locuinţe care vor fi încheiate pe parcursul acestui an”, au arătat sursele citate.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că programul „Prima Casă”, modificat de Guvern pentru stimularea construcţiilor noi, este operaţional în noua formă începând cu 8 martie, iar Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM este pregătit să primească solicitările de garantare ale băncilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful Guvernului anunţa că pentru programul „Prima Casă 2” a fost semnată convenţia cadru cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni, când clienţii pot depune cereri de finanţare.

Pentru anul în curs, fondul de garantare pentru Prima Casă este de 700 de milioane de euro.