Potrivit sursei citate, MxMob este cea mai nouă aplicaţie marca Merlin.X şi reprezintă o adevărată inovaţie în domeniul turismului, fiind o soluţie necesară agenţiilor în procesul de vânzare, ce poate fi utilizată atât pentru pachetele turistice cu transport inclus, cât şi pentru pachetele cu transport individual.

Aplicaţia poate fi personalizată de către fiecare agenţie de turism în parte, în conformitate cu propria identitate vizuală şi aduce pe telefonul clienţilor ofertele a peste 25 de mari turoperatori români şi străini.

”MxMob va avea acum componentă pentru Iphone, iar până la sfârşitul anului va fi lansată şi aplicaţia pentru Android, urmând ca, în primul semestru al anului viitor, să fie disponibilă şi cea pentru Blackberry. Modalitatea de utilizare a aplicaţiei de către potenţialii turişti este foarte simplă şi reprezintă un ajutor necesar agenţiilor pentru a-şi actualiza şi vinde serviciile în concordanţă cu tehnologiile moderne”, a explicat Dan Vladea, director al Merlin.X România.

Merlin.X Sistem este filiala locală ce promovează şi susţine sistemul european de rezervări online Merlin/Merlin.X, potrivit Agerpres. Acesta oferă posibilitatea de interconectare între toţi turoperatorii şi agenţiile de turism active pe o anumită piaţă printr-o interfaţă comună, creată special pentru o utilizare facilă.