Luna aprilie a adus pe piaţa imobiliară din Bucureşti atât o ieftinire a apartamentelor, cât şi o scădere semnificativă a numărului de oferte noi apărute pe piaţa, potrivit raportului de monitorizare imobiliară pe luna amintită realizat de AnunturiParticulari.ro.

Astfel, în aprilie 2009, numărul apartamentelor scoase la vânzare în Bucureşti a scăzut semnificativ, fiind doar de 1.800 de noi oferte, sub numărul înregistrat în 2007 şi în 2008.

În aprilie 2008 erau scoase pe piaţă peste 3.300 de apartamente, în 2007 aproape 2.400 de oferte, iar în aprilie 2006 puţin peste 1.700 de oferte.

„Pentru prima dată după mult timp se poate vorbi de o calmare a pieţei. Lumea nu se mai înghesuie să vândă şi ne putem aştepta să rămână pe piaţă doar apartamentele ale caror proprietari vor intr-adevar să vândă, lucru care va ajuta la reglarea preţului”, sunt de părere reprezentanţii AnunturiParticulari.ro.

Preţurile efective – la nivelul din 2006

De asemenea, şi preţurile efective de vânzare au scăzut în aprilie, proprietarii fiind nevoiţi să negocieze dacă doresc să vândă. Astfel, preţurile se apropie de cele din aprilie 2006 cand preţurile medii solicitate de proprietari erau de 36.000 de euro pentru o garsoniera, 54.000 de euro pentru apartamentele de 2 camere şi de 74.000 respectiv 95.000 de euro, pentru 3 şi 4 camere.

„Pe fondul scăderii semnificative a numărului de oferte scoase pe piaţă, este posibil ca momentul de echilibru să fie destul de aproape”, au mai spus reprezentanţii AnunturiParticulari.ro.

Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obtinuţ pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

SURSA: AnunturiParticulari.ro

Te-ar putea interesa și: