Cotaţia era cu 3,01 dolari peste nivelul de miercuri, la închidere.
Conform unui raport Nomura, în cazul în care Libia și Algeria și-ar înceta livrările de petrol, barilul ar putea ajunge la nivelul de cel puțin 220 de dolari. 

Nomura a realizat o paralelă între tensiunile de acum din lumea arabă și războiul din Golf. În prima fază a acestuia, prețul petrolului a crescut cu 21%, comparabil cu ce se întâmplă acum în Libia (prețul barilului a crescut cu 13%).
În cea de-a doua etapă a războiului din Golf, prețul barilului de petrol a înregistrat o creștere de 130%, ceea ce ar putea să se întâmple și în cazul în care ar apărea tensiuni și în Algeria.
Conform unui articolul apărut în Time,  Muammar al-Gaddafi ar fi ordonat serviciilor secrete sistarea alimentării cu petrol în Marea Mediterană.
UPDATE:
Barilul de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna aprilie aproape a atins pragul de 120 dolari, joi, la 7.55 GMT, fiind cotat la 119,79 dolari, înainte de a reveni pe scădere, pe fondul turbulenţelor din lumea arabă şi mai ales a celor din Libia, unul dintre cei mai importanţi producători de petrol din lume, informează AFP.

Barilul Brent a atins cel mai înalt nivel din ultimele 30 de luni. De la începutul anului, barilul Brent a crescut cu peste 23%. Puţin înainte de 9.00 GMT, preţul barilului acestui tip de petrol, de referinţă în Europa, a scăzut la 117,01 dolari.

De asemenea, barilul de petrol ‘light sweet crude’ cu livrare în luna aprilie, a crescut cu peste 4 dolari în câteva minute, la 102,05 dolari.

‘Îngrijorarea vine dincolo de Libia, care este un producător relativ modest, şi este dată de cei mai importanţi producători, care ar putea fi afectaţi de riscul de contaminare a revoltelor’, a estimat Victor Shum, analist la Purvin and Gertz, în Singapore.

Miercuri, preţurile petrolului au crescut puternic, barilul ajungând la nivelul de 100 dolari la New York şi depăşind 110 dolari la Londra, praguri inedite de peste zece ani, pe fondul revoltelor de amploare din Libia.