Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, motivaţia deciziei privind revocarea preşedintelui CA care, în acelaşi timp, este şi reprezentantul MMAP (autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus analizei CA două aspecte care constituiau un potenţial prejudiciu pentru Romsilva. 

"Este vorba atât de calitatea de inculpat a directorului demisionar al RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât şi de blocajul licitaţiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015", se precizează în comunicat. 

În ceea ce priveşte decizia pentru ceilalţi patru membri revocaţi, motivaţia o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanţă, prin faptul că aceştia au deţinut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcţie de decizie, cât şi funcţie de execuţie. 

"Ca urmare, s-a considerat că deciziile CA sunt lipsite de imparţialitate şi independenţă, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva", se subliniază în comunicat. 

Consiliul de Administraţie al Romsilva este format din şapte membri. După revocarea şefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor, la mijlocul lunii ianuarie 2016, în CA au rămas următorii membri, conform site-ului instituţiei: Răsvan Ilie Dumitru (reprezentant Ministerul Finanţelor Publice), Viorel-Gheorghe Marinescu (specialist în silvicultură), Sorin Ciobanu (specialist în silvicultură), Gică Duţă (specialist în silvicultură), Armand Chiriloiu (specialist în silvicultură) şi Ecaterina Kacso (specialist economist). 

AGERPRES