"Sunt sigur că nu avem altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât calea de integrare europeană", a spus Timofti, la Palatul Cotroceni, în conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă parcursul european al ţării sale este ireversibil, preşedintele moldovean a amintit că a ajuns şef al statului în 2012 deoarece partidele care erau la guvernare aveau ca program semnarea Acordului de asociere şi alte acţiuni legate de acest proces de integrare europeană. 

El a arătat că nu s-a reuşit realizarea planurilor de integrare europeană din cauza "unor greşeli care s-au comis pe parcursul guvernării". 

"Situaţia nu este simplă, dar eu cred că Republica Moldova, poporul Republicii Moldova vor alege întotdeauna în Parlament forţe proeuropene şi ne vor da posibilitatea să realizăm acest program. Greşelile, pe care le cunoaştem, despre care se vorbeşte, mai cu seamă dispariţia unei sume considerabile din Banca Naţională, ne vorbesc despre faptul că sunt multe nereguli în domeniul financiar-bancar. Acum se discută, se vorbeşte la nivel serios şi, în urma consultărilor cu FMI, cu ţările UE, cu sprijinul prietenilor noştri, al partenerilor, noi vom găsi căile de ieşire din situaţia nu uşoară", a spus Timofti, care efectuează miercuri o vizită la Bucureşti. 

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: