„Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă și că maximum în două săptămâni, Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.

„Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a subliniat Maia Sandu.

Prima reacție după numire

„Azi am fost nominalizată de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor.

La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în Parlament.

Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică”, a scris Gavrilița.

Astăzi, 30 iulie, președintele Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Natalia Gavriliţa are la dispoziție 2 săptămâni pentru a forma echipa și pentru a elabora programul de guvernare.

Totodată, BECS anunță că nu vor susține candidatura acesteia la funcția de premier.

Natalia Gavriliță are 44 de ani și este de profesie economist.

În perioada 8 iunie – 14 noiembrie 2019 a deținut funcția de ministru al Finanțelor, iar din 16 iunie 2020 până în prezent este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

În februarie 2021 a fost desemnată candidat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu, însă cabinetul de miniștri propus a fost respins de majoritatea parlamentară PSRM-Șor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan