Astfel, preşedintele a semnat decretele privind numirea lui Mihai Tudose în funcţia al Economiei, a Rovanei Plumb – ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader – ministru al Justiţiei şi a lui Alexandru Petrescu – ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Şeful statului a semnat totodată revocarea lui Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei şi a Mihaelei Virginia Toader din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi dimineaţa preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru cele patru portofolii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, joi, AGERPRES, propunerile au fost făcute "în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) şi art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 7 şi art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare".

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcţia de ministru al Justiţiei, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache şi ocupată în prezent, interimar, de Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul şedinţei, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN. AGERPRES