Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj clar Parlamentului. El a atras atenția ca la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, senatorii și deputații să se ocupe de îndeplinirea planurilor anunțate în domeniul justiției, cum ar fi desființarea SIIJ și readoptarea legilor justiției.

„În domeniul justiției și al statului de drept, agenda publică a fost ocupată de câteva aspecte importante, precum desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și necesitatea unui cadru normativ care să așeze sistemul judiciar pe baze solide.

Acestea sunt și rămân obiective foarte importante, a căror îndeplinire nu mai poate trena.

Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare exercitat cu responsabilitate atât față de cetățeni, cât și față de Constituție. Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc pentru repunerea Parlamentului și a autorității acestuia pe o direcție clară, creând premisele unor reforme mult așteptate în diverse domenii cu impact asupra vieții cetățenilor”, a spus șeful statului.

Iohannis, mesaj clar către Parlament

În opinia sa, pbiectivele ambițioase anunțate în campania electorală, precum și cele stabilite de Coaliție trebuie să rămână reperele activității Parlamentului și ale guvernării.

„Realizarea acestora este supusă unei evaluări permanente din partea românilor.”, a declarat Iohannis.

În discursul său, șeful statului a mai vorbit și despre creșterea prețurilor. El a atacxat și problema vaccinării populației.  ”Pandemia este departe de a se fi încheiat!”, în condițiile pericolului reprezentat de tulpina Delta a Covid-19. Un procent cât mai ridicat de vaccinare a populației este esențial, arată șeful Statului.

Iohannis a spus că Parlamentul este în acest moment la un nivel foarte scăzut de credibilitate, din punct de vedere politică, pentru că agenda legislativă nu vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor. Oamenii s-au săturat de veșnicele promisiuni neonorate și de discursuri sterile, spune Președintele, care a făcut un apel către toate partidele să le arat românilor că îi respectă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea