Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, va discuta cu premierul Emil Boc despre nivelul salariul său. Potrivit dezvăluilor făcute de mass media, Costea, cumnatul pesedistului Mircea Geoană, încasează circa 20.000 de euro pe lună de la banca de stat.

„O să am o discuţie cu domnul prim-ministru. Dacă se doreşte o regândire a salariilor în sectorul financiar-bancar de stat vom accepta cele ce spune guvernul”, a declarat, preşedintele Eximbank, Ionuţ Costea. Acesta nu a menţionat când va discuta cu premierul.

„Dacă guvernul spune că la toate băncile şi societăţile financiare de stat că va fi la nviel de secretar de stat, asta este”, a răspuns Costea la întrebarea dacă va accepta să fie remunerat la fel ca şi un demnitar. 

Premierul a cerut, în februarie, Eximbank să reducă salariul conducerii de la circa 20.000 euro în prezent la 1.000 de euro, nivel corespunzător indemnizaţiei unui secretar de stat, după modelul Fondului Proprietatea, avertizând că altfel vor fi identificate şi alte soluţii pentru a efectua diminuarea.