'Am o relaţie specială cu această organizaţie, care cred că este o tumoare malignă a întregului continent european', a spus el la o întâlnire cu reprezentanţii Adunării Naţionale (Narodna Skupşcina/parlamentul) din Serbia, adăugând că NATO ar trebui dizolvată. 

Potrivit lui Narâşkin, dizolvarea Alianţei ar putea să aibă loc în mai multe etape. 'Mai întâi de toate trebuie excluse Statele Unite ale Americii. După care, întreaga organizaţie ar putea fi dizolvată fără probleme', a afirmat şeful Camerei inferioare ruse. 

În privinţa aderării Muntenegrului la NATO, Narâşkin a indicat că populaţia micului stat balcanic este divizată în această problemă. El a mai amintit că, recent, Duma de Stat a adoptat un apel către parlamentul muntenegrean, către foruri legislative din ţări NATO şi din state membre ale Adunării Parlamentare a OSCE prin care cerea cu insistenţă abţinerea de la un astfel de pas. 

'Acesta ar fi un pas bun spre îmbunătăţirea securităţii şi stabilităţii pe întregul continent european', a spus el, indicând că, deocamdată, Moscova este preocupată de extinderea spre est a NATO, de apropierea infrastructurii Alianţei de graniţele sale.

 

Sursa: Agerpres