'Da, are obiect sesizarea. La procedura Curţii Constituţionale nu există renunţarea la judecată, aici nu vine omul că vrea să vină, (…) aici după ce suntem sesizaţi noi trebuie să dăm o soluţie', a afirmat Zegrean.

El a susţinut că noul Guvern este în vigoare, arătând că acesta a îndeplinit procedura parlamentară şi că miniştrii au depus jurământul. 'Sigur că da, ei sunt miniştri, Guvernul este la locul lui. (…) Nu mai există Ponta II, gata, Ponta II a plecat. Vroiaţi să dăm decizie prin care să-i trimitem pe aceştia acasă şi să-i aducem înapoi pe ceilalţi? Nu se poate', a subliniat şeful CCR.

Augustin Zegrean a precizat că judecătorii CCR nu fac scenarii, ci aplică Constituţia şi trebuie să facă în aşa fel încât totul să fie conform cu legea fundamentală.

Referitor la o posibilă situaţie similară într-un alt stat membru UE, Zegrean a spus că nu a întâlnit un astfel de caz. 'Nu am găsit. Lucrurile care se întâmplă la noi în democraţiile consolidate nu se mai întâmplă', a arătat Zegrean, citat de Agerpres.

Despre stabilitatea ţării, preşedintele Curţii a spus că nu este nicio problemă. 'Din cauza acestui dosar care există astăzi la noi ţara poate să meargă înainte oricât fără nicio problemă. Deci există stabilitate şi bine că există'.

Citiți și: Zi decisivă pentru Guvernul Ponta 3: Curtea Constituțională decide post factum dacă învestirea noului Cabinet respectă rigorile constituţionale