România şi-a pierdut al doilea premier în şapte luni, după ce partidul lui Mihai Tudose i-a retras acestuia sprijinul, scrie BBC luni seară. Postul public de televiziune din Marea Britanie notează că, la fel ca predecesorul său Sorin Grindeanu, şi Mihai Tudose a fost victima unei bătălii în cadrul partidului.

„Conform informaţiilor, Tudose a intrat în conflict cu un puternic coleg din partid care, în iunie, l-a propus pentru post”, notează BBC.

Şi agenţia France Presse scrie despre demisia premierului român, care a plecat după un conflict cu liderul Partidului Social-democrat (PSD).

„Plec cu capul sus”, a declarat Tudose, la încheierea unei reuniuni cu responsabilii PSD, care i-au retras sprijinul, scrie AFP.

Reuters notează că tensiunile dintre Tudose şi preşedintele puternic al PSD, Liviu Dragnea, au început după ce premierul a cerut ministrului de Interne, apropiat al lui Dragnea, să demisioneze, însă aceasta a refuzat. Agenţia subliniază că Dragnea nu poate deveni prim ministru din cauza unei condamnări.

Bloomberg a titrat foarte clar: Guvernul României a picat după ce premierul a pierdut conflictul cu şeful partidului.

Şi Deutsche Welle şi express.co.uk scriu despre demisia lui Tudose, care a pierdut sprijinul politic şi lupta cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea. 

„Premierul României Mihai Tudose a demisionat după ce a pierdul sprijinul propriului Partid Social Democrat”, a notat şi Euronews.

În Franţa, ziariştii de la Le Figaro vorbesc şi ei despre conflictul de la Bucureşti: „Premierul Mihai Tudose a demisionat după ce a pierdut susţinerea partidului său. Este al doilea premier înlăturat din funcţie în ultimele 7 luni”, scriu jurnaliştii din Hexagon, despre disputa politică din interiorul PSD.