Gala Premiilor „Zmeura de Aur” 2024 – „vărul urât al Oscarurilor”, după cum se laudă chiar organizatorii

Câştigătorii Premiilor „Zmeura de Aur” 2024. Este lista pe care niciun actor sau regizor nu-şi doreşte să ajungă.

Chiar înainte de mult mai celebra Gală a Premiilor Oscar, în Statele Unite se decernează şi Premiile Razzie, cunoscute în România drept „Zmeura de Aur”. Este vorba despre cele mai proaste filme, actori, scenarii sau cupluri din peliculele de la Hollywood.

Gala Premiilor „Zmeura de Aur” a ajuns la cea de-a 44 ediţie.

Aşadar, cel mai prost film al anului trecut a fost desemnat „Winnie the Pooh: Sânge și miere”. Filmul a plecat acasă cu cinci premii Razzie, pentru imagine, regie, scenariu, cuplu de film și remake/rip-off/sequel.

Sylvester Stallone s-a ales cu două premii anul acesta

Nici celebrul Sylvester Stallone nu a scăpat anul acesta. „Expend4bles”, cea de-a patra parte a francizei sale de acţiune, a primit două premii la gala care recompensează cele mai slabe producţii ale anului trecut, scrie BBC.

Stallone a fost nominalizat de 16 ori de-a lungul anilor la „Zmeura de Aur”.

La lansarea ce a avut loc în 2023, filmul „Winnie the Pooh: Sânge și miere” a fost criticat aspru.

The Guardian a dat un verdict deloc plăcut: „o combinație terifiantă de ne-înfricoșător și deloc amuzant”, acordându-i o singură stea. Empire l-a descris drept „cel mai slab scris și interpretat film de groază lansat în cinematografe din câte se știe”.

Filmul a plecat acasă, de la Gala „Zmeura de Aur”, cu premiile pentru cea mai proastă imagine, cel mai slab scenariu și cel mai slab regizor. Pooh și Piglet, prezentându-se ca niște criminali însetați de sânge, au fost premiați ca fiind cel mai prost cuplu de pe ecran.

Cu toate acestea, recenziile negative nu l-au descurajat pe regizorul Rhys Frake-Waterfield, care a câștigat și el premiul pentru cel mai slab regizor. Acesta a anunțat o continuare a filmului și alte producții de groază, având ca subiect personaje din cărţile sau filmele pentru copii, precum Bambi și Peter Pan.

Şi câştigători de Oscar ajung să primească nedorita „Zmeură”

Jon Voight, laureat al premiului Oscar, s-a ales acum cu premiul pentru cel mai prost actor. Totul, din cauza interpretării unui mafiot irlandez în filmul „Mercy”.

Pelicula, care prezintă povestea unui fost chirurg militar care se confruntă cu gangsteri irlandezi nemiloși și ține ostatici pacienți nevinovați, a fost în mare parte văzută prost de critici.

Megan Fox a fost laureată cu două premii în acest an – unul pentru cea mai proastă actriță în filmul de groază „Johnny & Clyde” și celălalt pentru cea mai proastă actriță într-un rol secundar pentru interpretarea sa din al patrulea episod al francizei Expendables.

Iată lista întreagă de la Premiile Razzie din acest an

Cea mai proastă imagine: Winnie the Pooh: Blood and Honey

Cel mai prost actor: Jon Voight, Mercy

Cea mai proasta actriță: Megan Fox, Johnny & Clyde

Actriță în rol secundar: Megan Fox, Expend4bles

Actor în rol secundar: Sylvester Stallone, Expend4bles

Cel mai prost cuplu de pe ecran: Pooh & Piglet, Winnie the Pooh: Blood and Honey

Cel mai prost remake, rip-off sau continuare: Winnie the Pooh: Blood and Honey

Cel mai prost regizor: Rhys Frake-Waterfield, Winnie the Pooh: Blood and Honey

Cel mai prost scenariu: Winnie the Pooh: Blood and Honey

Premiul Redeemer: Fran Drescher