‘Vreau să vă rog pe toţi miniştrii – mulţi sunteţi în campanie, dar cel puţin un secretar de stat, secretarul general al ministerului – să continue activitatea împreună cu Ministerul de Finanţe pentru pregătirea bugetului pe 2013 şi mai ales cu acea gândire multianuală, 2013 – 2016, programe care pot fi finanţate pe timp de patru ani din bugetul de stat. Pregătiţi acest lucru’, le-a solicitat Victor Ponta, în debutul şedinţei de guvern, miniştrilor.

El a dat asigurări că va prezenta proiectul de buget în Parlamentul României, că nu se va duce cu el ‘la altcineva’, arătând că documentul va fi discutat şi cu partenerii internaţionali (FMI, Comisia Europeană – n.r.).

‘O să prezint bugetul pentru 2013 în Parlamentul României, nu mă duc cu el la altcineva, că nu e cazul, dar în Parlamentul României trebuie să prezint acest buget şi se construieşte pe baza a ceea ce dumneavoastră transmiteţi în mod realist şi în mod foarte bine fundamentat către Ministerul de Finanţe. Cel mai probabil în jur de 20 – 21 decembrie trebuie să prezentăm proiectul în Parlament, după care, în cursul lunii ianuarie să-l discutăm cu partenerii noştri internaţionali şi după aceea să-l dezbatem şi să-l aprobăm în Parlament’, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat luni alianţele politice că nu au prezentat un proiect de buget care să justifice guvernarea, după alegerile parlamentare din 9 decembrie.

‘Mai sunt două săptămâni (n.r. – de campanie electorală) şi să nu creadă cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Nu am văzut un buget şi care să justifice guvernarea. Îi chem pe politicieni să fie responsabili faţă de electoratul căruia îi cer votul’, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Sursa: Agerpres