‘Cu doamna ministru, împreună, verificăm tot ce s-a făcut în ultima perioadă la toate structurile de căi ferate – infrastructură, călători, marfă – şi, în măsura în care există nereguli, fiţi absolut convinşi că doamna ministru, cu sprijinul corpului meu de control, vom lua toate măsurile necesare. Dar, deocamdată, nu are rost să vorbim în teorie, vorbim cu probe’, a spus Ponta, prezent la lansarea primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou din Bucureşti.
Şeful Executivului a reiterat că la DNA au fost depuse, în urmă cu mai mult de un an, peste 30 de plângeri penale vizând fapte de corupţie şi fapte grave, însă nu s-a primit niciun răspuns.
‘Apropo de probe, avem peste 30 de plângeri penale cu date, cu documente trimise de mai mult de un an la DNA, legat de fapte de corupţie şi fapte grave la Poşta Română, la ANAF… Nu le mai iau de la capăt, le ştiţi foarte bine. Îmi doresc foarte mult să primim un răspuns. Ori oamenii aceia au fost curaţi ca lacrima şi nu au făcut nimic, ori, dacă sunt vinovaţi, să răspundă. Dar asta nu ţine de competenţa Guvernului. Noi sesizăm. Dacă nu mă înşel, şi cu Metroul am sesizat nişte lucruri de aproape un an şi nu avem niciun răspuns. La un moment dat, sper să îl avem’, a conchis primul ministru
Sursa: Agerpres