”Am luat act despre propunerea de reducere a cotei unice, la 12%, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și scăderea CAS cu 5 puncte. Sunt măsuri pe care nu le respingem și suntem dispuși să ne întâlnim cu domnul Blaga, Predoiu, pentru a vedea în ce măsură acestea sunt fundamentate”, spune premierul, explicând că 4 puncte procentuale de la cel care are 1.000 de lei pe lună înseamnă 40 de lei în plus, la 10.000 de lei diferența este de 400 de lei. ”Or, una din ideile social liberale a fpst să păstrăm un echilibru între cei cu venituri mari și cei cu venituri mici”.

Despre scăderea cotei unice, Victor Ponta explică că înseamnă un deficit de 0,9%, PIB, 6 miliarde lei, reducerea CAS, un deficit de 5,7 miliarde de lei, iar creșterea salariului minim  un deficit de 535 milioane de lei. ”Dacă am implementa măsurile de la 1 ianuarie atunci am porni cu un deficit de 12 miliarde de lei”, a mai spus premierul.

În ceea ce privește fondurile europene, premierul a spus că guvernul USL, de la 7 mai 2012 până acum, nu poate fiînvinuit de rezultate slabe. ”Lucrurile arată astfel: de la un grad de absorbție de 7%, astăzi sa ajuns la 21%. Adăugând și prefinanțările suntem la 28  – 29%”, conchide premierul.