''O să venim cu un nou pachet de simplificare care să vizeze cu precădere mediul economic. Am avut discuţii deja cu companii, cu sectorul privat şi am deja sugestii de simplificare şi în toamnă, cred în septembrie, vom veni cu un nou pachet'', a spus Cioloş la postul public de televiziune.

El a precizat că în prima fază administraţia nu a fost ''foarte reactivă'' la propuneri, reacţia fiind că nu există legi care să impună o simplificare.

Premierul Dacian Cioloş a reiterat faptul că a trimis miercuri scrisori de însărcinare miniştrilor care au în subordine servicii publice şi agenţii care intră în contact direct cu cetăţeanul pe punctele specifice prevăzute de ordonanţa de urgenţă referitoare la debirocratizare.

Conform scrisorilor, ministerele urmează să desemneze până la data de 15 iulie 2015 o persoană din minister care va fi responsabilă cu aplicarea şi monitorizarea măsurilor din pachetul pentru simplificare.

Totodată ministerele vor lua toate măsurile necesare pentru aplicarea efectivă a Ordonanţei şi a Memorandumului, urmând a înainta un raport către Guvern în termen de 40 de zile de la emiterea ordonanţei care va preciza inclusiv numărul documentelor solicitate şi taxele aferente serviciilor furnizate de către ministere. De asemenea, ministerele vor transmite raportări lunare privind stadiul implementării pachetului legislativ de simplificare şi debirocratizare, a informat Guvernul.