Premieră în România. GFR a depășit cota de piață a CFR Marfă

Club Feroviar informează să CFR SA a publicat raportul de activitate pe anul 2020. În document este specificat că GFR a avut o cotă de piață de 22,45%, în timp ce CFR Marfă a avut o cotă de piață de 21,56%.

În același document este specificat faptul că operatorul de marfă aflat pe locul trei este DB Cargo, cu o cotă de piață de 12,57%. Această companie este urmată de Unicom Tranzit cu 7,54% și de Rail Cargo cu o cotă de piață de 4,12%.

Cel mai mare holding feroviar din Uniunea Europeană

Grup Feroviar Român este entitatea fanion a Grampet Group, cel mai mare holding feroviar privat din Uniunea Europeană. Grampet Group este format din 18 companii grupate pe domenii de activitate astfel: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT. Grupul este condus de Gruia Stoica.

GFR este o companie cu capital românesc 100% privat, care a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviarede produse petroliere.