Femeia, care trăieşte singură, a solicitat două zile libere plătite, a indicat organizaţia de protecţie a animalelor LAV. Nu avea altă soluţie pentru a putea avea grijă de setter-ul ei Cucciola, în vârstă de 12 ani, care urma să fie operat. Solicitarea i-a fost însă respinsă. 

Conform DPA şi Daily Mail, citate de Agerpres, proprietara câinelui a citat iniţial „motive legate de familie” pentru absenţa sa, însă angajatorul a insistat să îşi ia cele două zile din concediu

După ce LAV a oferit asistenţă juridică femeii, angajatorul a revenit asupra deciziei, acordându-i cele două zile libere solicitate. 

Organizaţia pentru drepturile animalelor a susţinut în instanţă că neacordarea îngrijirii unui animal aflat la ananghie este echivalentă cu un act de cruzime la adresa animalelor, iar justiţia i-a acordat câştig de cauză femeii. 

„Este un alt pas important în vederea recunoaşterii faptului că animalele …fac parte din familie din toate punctele de vedere “, a declarat preşedintele LAV Gianluca Felicetti.