Cu o echipă de 7.000 de angajați în țările Baltice (Estonia, Letonia și Lituania), Grecia, Malta și România, Premier Capital a servit 105 milioane de clienți în anul 2016, o cifră record pentru companie.

În 2016 grupul a înregistrat un profit operațional de 21.2 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiții și a cheltuielilor financiare, Premier Capital plc a înregistrat un profit înainte de taxe de 16,5 milioane de euro. Activele nete ale grupului pentru anul 2016 însumează 41.6 milioane de euro. Tot anul trecut, Premier Capital plc a emis obligațiuni în valoare de 65 de milioane de euro listate la Bursa de Valori din Malta.

Achiziția din România a adus 67 de restaurante noi în portofoliul Premier Capital în 2016. Astfel, portofoliul grupului a continuat să crească odată cu deschiderea de noi restaurante (unul în Grecia, unul în Malta și două în România). În plus, trei restaurante din România și două din țările Baltice au fost remodelate în 2016.

Perspectiva de dezvoltare a business-ului în toate cele șase piețe este una pozitivă. În țările Baltice, Malta și România brandul McDonald’s rămâne lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapidă, iar cota de piață și baza de clienți continuă să se dezvolte a urmare a îmbunătățirii serviciilor. În Grecia, în ciuda competiției puternice din partea brandurilor locale și internaționale, precum și a unui mediu economic provocator, Premier Capital a reușit să finalizeze 2016 cu o cotă de piață crescută.

Anul acesta, Premier Capital a inaugurat un nou restaurant în Thessalonik, Grecia, și mai are planificate încă nouă restaurante pentru deschidere în piețele în care operează grupul.