Surpriză totală în contextul pandemiei de COVID-19!

Suntem norocoşi că pandemia actuală a fost provocată de un coronavirus, crede Administraţia Biden

Pandemia care a îngenuncheat o planetă întreagă nu a fost una cu adevărat grea, consideră Administraţia Biden. Se putea mult mai rău şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu viitor. Totul este ilustrat într-un raport despre necesitatea pregătirii sistemului medical american pentru a face față viitoarelor pandemii.

Profesorul de economie Bogdan Glăvan scrie pe pagina sa de Facebook că experţii americani ne spun acum “că pandemia asta e pistol cu apă”. El prezintă şi introducerea acestui raport în care scrie, negru pe alb că “SARS-CoV-2 a fost favorabil în anumite privințe”.

“După ce ne-au crizat, experții ne spun acum să ne relaxăm. Dar nu prea mult, fiindcă urmează niște pandemii mai mari”, mai scrie Bogdan Glăvan.

“Urmează niște pandemii mai mari, pentru care trebuie să cheltuim multe miliarde ca să fim pregătiți”

“Administrația Biden tocmai a publicat un raport despre necesitatea pregătirii sistemului medical american pentru a face față viitoarelor pandemii. Introducerea este… mindblowing. Experții ne zic acum că pandemia asta e pistol cu apă:

„SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala COVID-19, a fost favorabil în anumite privințe. Este mult mai puțin letal decât virusul gripal din 1918. De asemenea, aparține unei familii bine înțelese: coronavirusurile.

A fost posibil să proiectăm vaccinuri în câteva zile de la cunoașterea codului genetic al virusului deoarece aproape 20 de ani de cercetări științifice fundamentale finanțate de federal, stimulate de apariția SARS și MERS a furnizat cunoștințe detaliate despre coronavirusuri, inclusiv dezvăluirea proteinei care urmează ​​să fie vizate.

Și, în timp ce virusul actual dă naștere unor noi tulpini, rata sa de mutație este mai lentă decât cea a multor viruși studiați. Din păcate, majoritatea celor 26 de familii de viruși care infectează oamenii sunt mai puține înțelese sau mai greu de controlat decât coronavirusurile.”

Carevasăzică, după ce în urmă cu 1 an și jumătate ne-au spus că nu se știe cu ce ne confruntăm, experții spun acum că virusul era bine cunoscut. După ce ne-au crizat, experții ne spun acum să ne relaxăm. Dar nu prea mult, fiindcă urmează niște pandemii mai mari, pentru care trebuie să cheltuim multe miliarde ca să fim pregătiți. Țineți aproape.”

Sursa foto: Dreamstime