Anthony Fauci a făcut noi declarații despre pandemia de COVID.  Prezent la Forumul Ambrosetti din Italia, renumitul expert american a spus că „este greu de spus când se va sfârși pandemia, ar trebui să vaccinăm oamenii din întreaga lume”.

Declarațiile sale au fost făcute la Forumul Ambrosetti, în Italia, acolo unde s-a întâlnit elita economiei, finanțelor și politicii. Pe parcursul zilei au fost abordate mai multe teme, de la viitorul Afganistanului până la evoluția Libiei către stabilitate și prosperitate. Spre seară, în video-conferință a făcut declarații și imunologul american Anthony Fauci, consilier șef al Casei Albe pentru probleme de sănătate.

„Este trist să vedem rezistența la vaccinuri”, a remarcat Fauci, citat de Stampa și preluat de Rador. În opinia sa, pentru a pune capăt pandemiei globale „obiectivul ideal ar fi vaccinarea întregii lumi”. Însă, este dificil de prezis când se va termina totul.

Putem răspunde pentru unele țări, dar nu putem vorbi pentru întreaga planetă

„Putem răspunde pentru unele țări, dar nu putem vorbi pentru întreaga planetă. Și trebuie luată în considerare posibilitatea ca variantele emergente să evite vaccinurile actuale”, a subliniat expertul, conform celor dezvăluite din dezbaterea care a avut loc în spatele ușilor închise.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a înfrunta crizele, în special această pandemie care este încă cu noi. Trebuie să continuăm să colaborăm, între sectorul public și privat și între țările lumii. Niciunul dintre noi nu va fi în siguranță, până când toată lumea nu va fi în siguranță”, a remarcat și fiziciana Fabiola Gianotti, directoarea CERN din Geneva.

„Cred că vaccinul este foarte important, pentru că este soluția problemei. După cum a subliniat Fauci, au existat multe teste și studii asupra vaccinurilor chiar și în perioade relativ scurte. Câteva luni sunt suficiente pentru a înțelege efectele vaccinului și, de asemenea, posibilele consecințe negative. Și nu cunoaștem toate consecințele negative ale virusului, dar sunt înspăimântătoare”, a comentat directorul CERN pe marginea lucrărilor.