Cel mai cunoscut expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a venit cu informații cheie pentru toți cei vaccinați cu Pfizer. El a anunțat  că autorităţile de reglementare din Statele Unite vor aproba în curând rapelul vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BionTech.

Potrivit lui Fauci, autorizarea rapelului Moderna ar putea dura ceva mai mult, transmite Reuters.

El a dat mai multe detalii în emisiunea Face the Nation” de la CBS. Întrebat despre obiectivul preşedintelui Joe Biden ca administrarea rapelurilor să înceapă pe 20 septembrie, Fauci a spus că ”în unele privinţe” acesta este planul.

Potrivit reputatului expert în boli infecţioase, în timp ce Pfizer/BionTech au depus datele referitoare la rapel la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA), Moderna nu a finalizat încă procesul.

Anthony Fauci şi-a exprimat speranţa că vor putea fi administrate ambele rapeluri. Cu toate acestea, dacă Moderna nu va finaliza procesul de autorizare înainte de 20 septembrie, atunci rapelurile sale vor fi distribuite mai târziu.

Trebuie subliniat că Moderna şi FDA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Într-un comunicat publicat miercurea trecută, Moderna a anunţat că a ”iniţiat” depunerea la FDA a  datelor referitoare la rapel.

Detaliille date de Fauci despre a treia doză de vaccin anti-Covid

Pe de altă, parte, în urmă cu câteva zile, Anthony Fauci a susținut că a treia doză de vaccin anti-Covid 19 ar putea deveni normă pentru majoritatea oamenilor.

”Un studiu publicat în Israel a arătat o îmbunătățire a protecției în rândul pacienților care au primit trei doze de vaccin Pfizer. Dacă îmbunătățirile sunt confirmate, „vaccinarea cu trei doze ar putea deveni normă”, a spus Dr. Anthony Fauci, potrivit CNBC.

„Trebuie să spun din propria experiență de imunolog că nu aș fi deloc surprins ca regimul adecvat pentru vaccinare să fie, probabil, de trei doze”, a adăugat el.

Fauci a declarat că va lăsa la latitudinea FDA și a altor autorități de reglementare să decidă regimul complet de vaccinare. El a spus că este rezonabil să se creadă că trei doze ar oferi un răspuns imun mai durabil.

Sursă foto: Dreamstime