Anthony Fauci trage semnalul de alarmă: ”Riscăm o variantă mult mai periculoasă decât Delta”. Astfel, virusologul american a avertizat că, dacă creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în SUA continuă neîntrerupt în toamnă și în iarnă, țara se va confrunta cu o nouă variantă a coronavirusului, care ar putea fi mai periculoasă decât Delta.

În plus, noua variantă va fi și rezistentă la vaccinuri.

Anthony Fauci trage semnalul de alarmă. Riscul major la care se expune SUA

Într-un interviu acordat www.mcclatchydc.com, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a reiterat, prin urmare, importanța opririi virusului prin vaccinare.

SUA ar putea „avea probleme”, dacă în toamnă o mare parte din americanii nevaccinați nu decid să se vaccineze, a avertizat omul de știință și consultantul Casei Albe cu privire la pandemie, potrivit RAI NEWS.

Creșterea cazurilor la care asistăm „este cauzată de o contagiozitate mai mare” a variantei Delta „și de faptul că avem aproximativ 93 de milioane de persoane în această țară care ar putea fi vaccinați și nu o fac, un grup semnificativ de oameni vulnerabili”, a explicat Fauci.

”Am putea avea probleme”

„Ar putea apărea o variantă care să lase în urmă Delta”, a spus Fauci, „dacă aceasta este extrem de transmisibilă, dar și mai gravă, atunci am putea avea probleme”, a declarat Fauci.

Virusologul a avertizat, apoi, că nu este exclus ca o nouă variantă să fie rezistentă la vaccinurile utilizate astăzi și că SUA este foarte probabil să aibă „între 100.000 și 200.000 de cazuri pe zi”.

Trebuie precizat faptul că SUA înregistrează un nou reviriment al pandemiei de coronavirus, în condițiile în care a fost din nou depășită media de 100.000 de infectări zilnice, pentru prima dată din luna februarie.

În plus, și spitalizările au crescut cu 40%, în doar o săptămână.

SUA se numără, alături de India și Brazilia, printre țările cu cel mai mare număr de infectări provocate de Covid-19.