Dezastru total lăsat în urmă de PSD și de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, spune că a găsit prăpăd total în economia românească. Rectificarea bugetară vine cu cifre groaznice. Deficitul bugetar va depăși 4% în acest an dacă până la rectificarea bugetară nu se va întâmpla o minune.

„Deficitul azi, dacă nu facem nimic, va fi de peste 4%. Nimeni nu se aștepta la o situație atât de rea. Avem câteva soluții, sunt 11 miliarde necolectați. Asta e situația. Rectificarea bugetară va veni cu un deficit de mai mare de 4%. Este clar și dovezi sunt foarte multe. Totul s-a întâmplat după ce a căzut Guvernul”, a dezvăluit Cîțu.

Acesta a continuat seria acuzațiilor. Prăpădul din economie este maxim. Totul s-a întâmplat după ce Guvernul Dăncilă a picat prin moțiune de cenzură. Sunt cheltuieli foarte mari și facturi care s-au plătit după ce social democrații au pierdut pueterea și Executivul era interimar. Vor fi sesizate și organele de cercetare penală pentru ce s-a întâmplat în Guvern

„Tot ce s-a întâmplat în acești trei ani de zile a fost premeditat. Voi sesiza organele competente. Datele din buget au fost schimbate discreționar. Bugetul a fost transformat în cel al partidului. Prin rectificări bugetare se transferau către interesele de partid. S-a făcut prin artificii contabile.”, a tunat Cîțu, care spune însă că nu există riscul ca România să intre în incapacitate de plată sau să primească ajutor de la FMI.