De asemenea, în 2010 au fost declanşate 3 investigaţii de cunoaştere a pieţei (anchete sectoriale), sectoarele selectate pentru analiză fiind: §  lucrări de construcţii de drumuri şi autostrăzi§  producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice în municipiul Bucureşti§  serviciilor de transport public local de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, în regiunea Sud-Est.
De asemenea, Consiliul Consurenţei a finalizat 18 de investigaţii (din care 11 mai vechi de 3 ani), faţă de 6 în anul 2009. Au fost finalizate şi 2 investigaţii utile pentru cunoaşterea pieţei (anchete sectoriale),în timp ce în 2009 au fost finalizate 3 anchete sectoriale.Din cele 18, şase s-au finalizat cu sancţiuni pentru înţelegeri tip cartel (faţă de una în 2009 – şcolile de şoferi) şi una pentru abuz de poziţie dominantă.
Anul trecut au fost aplicate amenzi în valoare de 132,5 milioane lei (31,49 milioane Euro), fiind sancţionate 49 de întreprinderi şi o asociaţie, CECCAR pentru practici anticoncurenţiale, dar şi pentru furnizarea de informaţii inexacte (Raiffeisen Bank). În 2009 valoarea amenzilor a fost de 8,7 milioane lei (2,3 milioane euro).