Născută în Franţa, Clotilde Armand (43 ani) a devenit foarte cunoscută anul trecut când și-a depus candidatura la Primăria Sectorului 1 din București. Căsătorită cu un român (n.r. – Sergiu Moroianu, cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române), s-a stabilit pentru prima dată în România în 1999, pentru ca, mai apoi, să plece pentru câțiva ani în Germania și Franța. Întotdeauna a simțit, însă, că locul ei este aici. 

Cronologic, a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul unor mari companii, îmbinând armonios studiul (este inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris) și orele petrecute la birou sau pe teren cu momentele petrecute în familie. 

Mamă a patru copii (un băiat și trei fete), Clotilde Armand admite că nu este ușor, iar o situație ideală ar fi ca biroul să se afle la cinci minute de casă. Chiar și așa, este fidelă programului de a petrece cel puțin o masă pe zi în familie, la prânz sau seara. Pentru că „trebuie să le explici copiilor şi soţului ce se întâmplă la birou, ca să înţeleagă în ce lume trăieşti, ce faci, cum gândeşti, cu cine lucrezi”. De fapt, este vorba despre comunicare. 

În toată această lume pe care și-a construit-o și unde familia chiar ocupă un loc foarte important, Clotilde Armand are niște activități la care nu ar renunța în veci: cursurile de fizică pe care le predă uneia dintre fiicele sale (în fiecare zi de miercuri) sau cele zece minute de engleză pe care le alocă zilnic, dimineața, cu cealaltă fetiţă mai mare. Iar lista este chiar mai lungă. Cu alte cuvinte, nu face parte dintre cei care cred că o carieră este mai importantă decât viaţa de familie și consideră că nu are niciun sens să-ţi sacrifici familia pentru carieră.