Construim încrederea” este deviza firmei Elite Cars Leasing GmbHAșa și-a început povestea Viorel Tereacă, un hobby transformat în business: “Ca oricărui copil, îmi plăceau mașinile. Visam să deschid o ușă șîn spatele ei o sa vad un întreg parc auto. Iar eu o sa pot alege orice mașină să mă joc cu ea. Pentru că în visul meu de atunci… mașinile erau de jucărie. Povestea a început în urmă cu aproximativ 15 ani, am plecat cu un autocar la un prieten in Germania. Am gasit acolo jucăriile din visul meu. Am luat una dintre ele și m-am întors îțarăArămas cu gândul că, având de ales între atât de multe jucării, nu am ales-o pe cea mai frumoasă. Așa că, am pus un anunț pe internet șîcâteva zile am vândut mașina. Am plecat din nou în Germania…”, ne-a spus Viorel Tereacă.

Începutul afacerii de succes din “inima” Germaniei

După ce a reușit să vândă timp de 13 ani mașini îRomânia, la începutul anului 2016 Viorel Tereacă a decis să înființeze o firmă în Germania. Deschiderea oficială a avut loc la jumătatea lunii mai 2016, cu un stoc de 3-4 mașini.

A fost destul de greu la început, îcondițiile în care eram singur într-o țară străină. Programul de lucru era de la 08.00 la 18.00, după care urmau încă trei ore de cursuri intensive de limba germană. Dar rezultatele au început să aparăîn primă fază cu vânzări chiar către clienți din Germania și ulterior în mai multe țări din EuropaÎn scurt timp, am ajuns la un stoc de 100 mașinivânzările au crescutproporțional, iar la acest moment stocul este de peste 150 de mașini premium”, ne-a declarat administratorul firmei Elite Cars Leasing GmbH.

Am întrebat de ce a ales sloganul “Construim încrederea”

Dacă vorbim despre o mașină second-hand pe piața din România, nu îi condamn pe cei care întreabă dacă sunt reali km din bord. Mașinile comercializate de Elite Cars Leasing GmbH au o vechime cuprinsăîntre 2 și 4 ani, până în 100.000 km parcursi, beneficiază de toate expertizele, certificarile șverificările, plus o garanție specială pentru fiecare piesă, în mod diferit” ne-a precizat Viorel Tereaca.

 

Autoturismele vândute de Elite Cars Leasing GmbH provin de pe piață germană, de la mari firme de leasing operațional și de la alți parteneri. Toate mașinile sunt însoțite de o expertiză TUV/Dekra, cu istoric complet de service. “De aproximativ un an, cei de la mobile.deîmpreună cu DAT/Audatex fac o evaluare de preț la toate mașinile de pe internet, îfuncție de anul de fabricațienumărul de km și opțiunilemașinii. Toate mașinile noastre se află în zona verde de preț – “sehr guter preis” sau “guter preis”. Clientul, face o afacere bună atunci când alege să cumpere o mașină de la Elite Cars Leasing GmbH”,precizează Viorel Tereacă.

Elite Cars Leasing GmbH ofe clienților un pachet complet de servicii, începand cu preluarea de la aeroport, facilitarea documentelor de export și emiterea numerelor de tranzit pentru clienții care nu sunt din Germania, “toate acestea într-o singura zi”. Clientul poate pleca imediat cu mașina către casă sau poate petrece un city-break la Frankfurt am Main.

Am dezvoltat parteneriate cu toate firmele de leasing auto din România

Pe lângă relațiile dezvoltate cu parteneri/furnizori din Germania avem nevoie, desigur, și de parteneri de încredere din România. Am dezvoltat parteneriate cu toate firmele mari de leasing din România: Idea Leasing, BCR Leasing, BT Leasing, Unicredit. Pe partea de finanțare oferim clienților “leasing financiar” clasic sau “credit extern” fără TVA, avantaje și produse de finanțare pe care le poate oferi doar Elite Cars Leasing GmbH. Dobânzile sunt preferențiale pentru clienții noștri, acestea fiind negociate cu firmele de leasing datorită volumului de vânzări dezvoltat împreună”, ne-a mai declarat Viorel Tereacă.

Administratorul Elite Cars Leasing GmbH nu se gândește să se întoarcă îRomânia. “Conduc singur această afacere, dar am angajați germani, care de fiecare datădupă terminarea programului întreabă dacămai este ceva de făcut și stabilim împreună planul pentru ziua care urmeazăÎn Germania am gasit normalitate și stabilitate”, a punctat Viorel Tereacă.

 

Ca și volum de vanzari, dealerul auto a ajuns la 50/60 de unități lunar, o cifră de afaceri de peste 1 milion euro/lună, show-room-ul are aproximativ 500 mp, la care se adaugă încă 150 locuri de parcare, iar stocul este de peste 150 de mașini premium. “La 41 de ani, am reușit să deschid ușa din visul meu”, și-a incheiat povestea administratorul Elite Cars Leasing GmbH.