Mare atenție pe OLX! Îți poți pierde banii foarte ușor. Ce metodă folosesc hoții

OLX este o platformă pe cât de folositoare, pe atât de periculoasă mai ales pentru care care nu sunt obișnuiți cu cumpărăturile și plata online. Un jurnalist de la DC News a scris un articol în care explică cum un utilizator al platformei a încercat să îi ia banii din cont.

Acesta povestește că a postat pe OLX un produs și după ceva timp a primit un mesaj, pe WhatsApp, de la persoana care dorea să ”achiziționeze” produsul. Ceea ce i s-a părut suspect jurnalistului a fost faptul că persoana în cauză era grăbită și nu a întrebat nimic despre produs. De obicei, cei interesați de anumite produse de pe OLX pun întrebări legate de funcționalitatea acestuia, dacă prezintă sau nu defecte sau dacă mai este în garanție.

Curios să vadă cum operează hoții de pe OLX, acesta a continuat discuția, fără a lăsa să se vadă că s-a prins de planul hoților.

”Cumpărătorul” i-a explicat cum funcționează platforma

Jurnalistul a continuat prin a spune că persoana interesată de produs a solicitat achiziționarea produsului cu transport OLX. ”Cumpărătorul” i-a explicat apoi cum funcționează opțiunea și chiar i-a trimis imagini de pe platforma OLX pentru a fi cât mai veridic.

Ulterior, jurnalistul a spus că acceptă să livreze produsul prin această opțiune, iar ”cumpărătorul” i-a precizat că banii au fost deja trimiși și că pentru a intra în posesia banilor trebuie să acceseze un link.

Jurnalistul a deschis linkul trimis de către cumpărător și a fost redirecționat pe o pagină unde trebuia să introducă toate datele cardului. În acest mod, hoții puteau extrage de pe cont toți banii.

Din păcate, această metodă este des folosită iar persoanele care nu știu modalitățile de plată online, pică mereu în plasă.