'În decembrie, majorarea propusă a capitalului de aproximativ 220 milioane lei având ca scop plata datoriilor către bugetul de stat, care sunt în prezent eşalonate în rate lunare, nu a fost realizată ca urmare a discuţiilor în curs dintre acţionari cu privire la structura tranzacţiei', se arată în document. 

În luna mai, Banca Naţională a României a aprobat parteneriatul între Poşta Română şi Patria Bank privind oferirea unei game de servicii financiare şi bancare prin intermediul reţelei de sucursale operate de Poşta Română. Prima etapă de implementare va fi un program pilot pentru anumite locaţii, urmat de implementarea la nivel naţional în 2017. 

De asemenea, în iunie 2016, compania a primit o amendă de 33,1 milioane lei de la Consiliul Concurenţei pentru presupuse practici anticoncurenţiale în perioada 2009-2011. Conducerea consideră amenda ca fiind nejustificată conform unei declaraţii publice, urmând a lua toate măsurile legale necesare pentru a o anula în instanţele de judecată. 

În septembrie, compania a publicat rezultatele pentru primele şase luni ale anului 2016, înregistrând o evoluţie liniară a veniturilor operaţionale până la 557,6 milioane lei, o scădere cu 7,4% a profitului operaţional până la 19,6 milioane lei şi o creştere cu 9% a profitului net până la 15,8 milioane lei.

AGERPRES