Compania Naţională Poşta Română îşi completează portofoliul de produse oferite clienţilor cu serviciul „PostScan”, prin care documentele prezentate de către client la ghişeu pot fi scanate şi transmise la adresa de e-mail indicată de acesta, informează compania.

Astfel, începând de marţi, 10 august, prin noul serviciu „PostScan”, pot fi preluate imagini de pe documentele originale sau copiile acestora, prezentate de către client la oficiul poştal, trecerea acestor imagini în format electronic şi transmiterea lor la adresa de e-mail indicată de client.

Acest serviciu este disponibil în cele 550 de subunităţi poştale din reţeaua VPN, dotate cu aparate multifuncţionale.

Tariful fix aferent serviciului PostScan este de 2 lei pe pagină, din care 0,50 tariful de scanare şi 1,5 lei costul de transmitere.

Documentele scanate pot fi prezentate atât alb-negru, cât şi color şi pot fi atât facturi, chitanţe şi documente contabile, cât şi documente personal/resurse umane (fişe de pontaj, cărţi de muncă, fişe de instructaj), poliţe de asigurare, fişe medicale, buletine de analize, registre şi cărţi, chestionare, teste, rezultate examene, fişe de instruire, reproducere hărţi, schiţe, planuri, desene, ziare, extrase de presă, etc.

CN Poşta Română precizează că pentru transmiterea unui document prin intermediul serviciului PostScan, clientul trebuie să se prezinte la ghişeu cu documentul în original sau o copie a acestuia.

Transmiterea se va efectua în format electronic la o adresă de e-mail indicată de expeditorul trimiterii PostScan, iar la terminarea operaţiunii, clientului i se va înmâna documentul care atestă plata serviciului, împreună cu actele prezentate în vederea transmiterii.

Clientul poate accesa documentul scanat şi la adresa, http://postscan.posta-romana.ro/ înscrisă pe factură, urmând să completeze următoarele informaţii: data prestării, ora prestării, oficiul poştal, numărul facturii, ID web.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale, având drept acţionar majoritar statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu 75 la sută din pachetul de acţiuni, şi Fondul Proprietatea, cu 25 la sută din pachetul de acţiuni.

SURSA: Agerpres