În timpul crizei generate de infamul coronavirus, oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă modul de infectare cu Covid-19.

„Evaluarea independentă a dovezilor efectuată de Public Health England în 2018 a constatat că, până în prezent, nu s-au identificat riscuri pentru sănătate ale vapatului pasiv în rândul persoanelor expuse indirect. (…) Nu există dovezi în prezent conform cărora coronavirusul poate fi contractat în urma expunerii la vaporii ţigărilor electronice”, a declarat Rosanna O’Connor, director al Departamentului pentru tutun, alcool şi droguri.

Recomandarea specialiștilor

Recomandarea NHS este în continuare aceea ca oamenii să se spele cu regularitate pe mâini timp de 20 de secunde, cu apă şi săpun, întotdeauna atunci când ajung acasă sau la serviciu. În cazul în care apa şi săpunul nu sunt disponibile, se recomandă utilizarea de gel dezinfectant pentru mâini.

Trebuie menționat că oamenilor li se recomandă să îşi acopere nasul şi gura cu un şerveţel sau cu mâneca atunci când tuşesc sau strănută, în niciun caz cu mâna. Şerveţelele trebuie aruncate imediat la coş, iar mâinile spălate. NHS adaugă că oamenii nu trebuie să îşi atingă ochii, nasul şi gura dacă mâinile nu sunt curate.