Coronavirus face ravagii în Scoția! Cazurile zilnice de infectare au atins un nou record

Cazurile zilnice de infectare cu COVID-19 au crescut din nou în Scoția, informează DPA, care anunță că infectările au ajuns la un nou record de 20.217, potrivit cifrelor oficiale.

De asemenea, presa internațională mai scrie că cifrele publicate luni de guvernul scoțian arată că au fost înregistrate 65.860 de noi teste. 34,9% dintre acestea au fost pozitive.

Mai mult decât atât, cifrele raportate luni includ o notă care anunţă întârzieri între efectuarea testelor şi anunțarea rezultatelor, afirmând că Sănătate Publică din Scoţia monitorizează situaţia.

În cursul zilei de duminică au fost înregistrat un număr de 1.031 de persoane spitalizate, toate fiind confirmate recent cu COVID. De asemenea, 38 dintre aceștia au fost internați la secția de Terapie Intensivă.

Executivul din Scoția a publicat luni și datele înregistrate pentru primele două zile ale anului, astfel: în data de 1 ianuarie 2022 au fost înregistrate 17.065 de noi cazuri, în timp ce în data de 2 ianuarie au fost înregistrate 14.080 de cazuri noi de infectare cu COVID.

Amintim că 4.383.212 de persoane au primit prima doză de vaccinare pentru COVID-19 în Scoția, în timp ce 4.017.051 au primit a doua doză. Autoritățile sanitare informează că un număr de 2.992.583 de persoane au primit cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

Marea Britanie nu stă mai bine la capitolul COVID

Premierul britanic a declarat că varianta Omicron va pune o presiune „considerabilă” pe unitățile medicale din Marea Britanie. Boris Johnson a exclus însă orice restricții suplimentare, dar a recomandat elevilor să poarte masca în timpul orelor începând cu această săptămână.

Spitalele vor fi supuse unei presiuni ”considerabile” în următoarele câteva săptămâni în Marea Britanie din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, a declarat luni premierul Boris Johnson, excluzând totuşi noi restricţii.

”Trebuie să recunoaştem că presiunea asupra NHS (serviciului de sănătate publică), asupra spitalelor noastre va fi considerabilă în următoarele două săptămâni şi, posibil, mai mult”, a declarat liderul conservator în marja vizitei la un centru de vaccinare în Anglia.

”Nu există nicio îndoială că Omicron continuă să se răspândească în toată ţara”, a adăugat el, dar este ”în mod clar mai puţin virulent” decât alte variante precum Alpha şi Delta.