Sâmbăta viitoare, pe 10 iulie, naţionala de rugby a României avea programat un meci foarte important de pregătire cu selecţionata Scoţiei, însă, din păcate, meciul a fost anulat!

Jucătorii şi staff-ul Scoţiei, în izolare din cauza COVID-19

Anunţul a fost făcut joi, 1 iulie, de către Federaţia Scoţiană de Rugby, care a transmis că meciul test dintre România şi Scoţia nu se va mai putea juca. Motivul: mai mulţi componenţi ai lotului scoţian a fost confirmaţi cu COVID-19 şi, automat, potrivit reglementărilor în vigoare, toţi jucătorii şi staff-ul tehnic au intrat în izolare timp de 10 zile.

Scoţia mai avea programat şi un meci cu selecţionata Georgiei, pe data de 17 iulie, însă acum şi această partidă este sub semnul întrebării.

Ultimul meci test în care România și Scoția s-au întâlnit a fost în anul 2006, pe Murrayfield. Atunci, Stejarii au pierdut cu 48-6.

Potrivit clasamentului mondial din data de 28 iunie, publicat pe site-ul World Rugby, echipa Scoţiei se află pe locul 8, iar România pe locul 18.

Alin Petrache: Era foarte important pentru echipă să întâlnească încă un adversar puternic după Argentina

Pentru România, meciul cu Scoţia de pe 10 iulie ar fi fost a doua partidă-test World Rugby din luna iulie, după cea care va avea loc sâmbăta aceasta, pe 3 iulie, împotriva Argentinei. Meciul se joacă pe arena Arcul de Triumf, notează prosport.ro.

“Ne pare rău de această situație, ne-am dorit enorm de mult să jucăm acest meci, era foarte important pentru echipă să întâlnească încă un adversar puternic după Argentina, însă sănătatea și siguranța jucătorilor este pe primul loc.

Suntem alături de ei, le dorim multă sănătate, revenire cât mai rapidă și de asemenea, să reușim cât mai repede să jucăm acest meci”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Inaugurarea oficială a arenei Arcul de Triumf cu un eveniment sportiv

Stejarii se întorc acasă, după trei ani de zile! Ultimul meci disputat pe arena Arcul de Triumf a avut loc în 2017, în compania selecţionatei statului Tonga, apoi stadionul a intrat într-un amplu proces de reconstrucţie.

Sâmbătă, 3 iulie, începând cu ora 21:00, va avea loc partida-test România – Argentina. Meciul va fi transmis în direct de TVR 1.

Meciul de sâmbătă reprezinta inaugurarea oficială a noului stadion cu un eveniment sportiv.

Sursă foto: Rugby Romania, Facebook