Portalul de anunţuri imobiliare.ro a lansat o secţiune destinată proprietăţilor aflate în executare silită. Noua secţiune se adresează băncilor care deţin proprietăţile respective şi cumpărătorilor finali, respectiv micilor investitori interesaţi de achiziţionarea unei astfel de proprietăţi, se arată într-un comunicat al portalului.

Vânzarea unui imobil aflat în executare silită se organizează în mod public, executorul promovând imobilul prin trei anunţuri succesive, pornind de la preţul oferit, care este mai mare decât cel la care sa făcut evaluarea imobilului, sau în lipsa unei asemenea oferte, chiar la preţul stabilit. La momentul lansării, noua secţiune cuprindea 27 de proprietăţi din Bucureşti dar şi din ţară: Timiş, Bihor, Vâlcea, Caraş-Severin, Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara.

Ofertele momentului

Aproape jumătate dintre anunţurile promovate în acest moment în secţiunea destinată licitaţiilor sunt terenuri intravilane. Cel mai ieftin teren pentru construcţii scos acum la vânzare în secţiunea de executări silite se află în Dumbrăviţa, la periferia Timişoarei, preţul de pornire fiind de 16.407 euro. La polul opus se află un teren de 11.509 mp situat în Oradea cu un preţ de pornire de 127.500 de euro.

Există, de asemenea, opt apartamente situate în Oradea, Bucureşti şi Hunedoara dar şi 3 case, dintre care una se află în Reşiţa, iar celelalte două în judeţul Vâlcea. Cea mai ieftină proprietate din această secţiune este o garsonieră de 18,5 mp situată în centrul municipiului Oradea care
are un preţ de pornire de 11.700 euro.

Cea mai scumpă proprietate rezidenţială scoasă în acest moment la vânzare este un apartament cu două camere cu o suprafaţă de 41 mp, situat în Hunedoara, care are un preţ de pornire de 62.250 euro. În zona Kogălniceanu din Bucureşti, este scos la licitaţie un apartament cu două camere cu o suprafaţă de 47 mp pornind de la un preţ de 34.200 euro.

Secţiunea cuprinde şi un spaţiu de birouri de 215 mp situat în zona 13 Decembrie din Braşov a cărui preţ de pornire este de 88.725 euro; un spaţiu comercial de 53 mp, situat în centrul Reşiţei, cu un preţ de pornire de 174.300 lei, respectiv o pensiune situată în comuna Valea Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu o suprafaţă utilă de 630 mp, 24 de camere şi un teren de 660 mp, cu un preţ de pornire de 214.821 euro.