Porsche Romania, partenerul oficial pentru vanzarea autoturismelor marca Bentley pe piata autohtona intentioneaza ca anul viitor sa comercializeze 40 de astfel de autovehicule, dintre care 20% estimeaza ca vor fi achitate prin leasing, iar restul cash, a declarat pentru Capital Online, presedintele Porsche Romania, Brent Valmar.

„Vrem sa efectuam anul viitor aproximativ 40 de vanzari. In jurul acestei cifre se invarte si cota alocata de Bentley pentru Romania, insa nu e un fapt batut in cuie, tocmai din dorinta de a fi cat mai flexibili, pentru a putea veni in intampinarea clientilor nostri”, a precizat Valmar.

Porsche Romania a inceput in data de 1 octombrie activitatile de import si comercializare a marcii de automobile de lux Bentley.

De asemenea, potrivit lui Valmar, anul acesta se intentioneaza comercializarea a cinci unitati pe piata din Romania, obiectiv care in opinia presedintelui Porsche este cu atat mai realizabil, cu cat au fost efectuate deja doua comenzi. „Avem deja doua comenzi si ne dorim sa vindem cinci unitati pana la finalul anului, pentru ca in 2009 numarul de autoturisme vandute sa fie in jurul a 40 de unitati”, a precizat Brent Valmar.

In prezent se afla in Romania peste 150 de autovehicule marca Bentley, iar acest lucru confirma si mai mult, potrivit sefului diviziei de vanzari a Bentley in Europa, faptul ca venirea Bentley in Romania este una oportuna. „Suntem mandrii ca fara a fi prezenti in mod oficial in Romania am reusit sa avem deja peste 150 de clienti. Sunt convins ca vom avea surprize si pentru anul viitor in Romania”, a precizat Marco van Alten seful diviziei de vanzari a Bentley in Europa.

Principalele marci concurente ale Bentley pe piata autohtona sunt Rolls Royce, Mercedes Benz, unele modele ale brandului Porsche.

Potrivit lui Brent Valmar, profilul clientului roman de Bentley ar putea fi cel „al unui om de succes, care apreciaza performanta si percepe calitatea. Un om care se apropie discret de cele mai inalte valori ale societatii”. „Daca as ocupa un loc in <Top 300 Capital>, prima mea optiune de cumparare ar fi un Bentley”, a adaugat presedintele Porsche Romania.