Criza economica a determinat Porsche Romania sa apeleze la reducerea activitatii, insa compania si-a crescut ciota pe piata cu patru puncte procentuale, la 22%, pe fondul scaderii volumelor cu aproape 63% in ansamblul pietei, a declarat directorul companiei, Brent Valmar.

Potrivit acestuia, compania a adoptat un nou sistem informatic ce necesita mai putin personal si nu au mai fot facute angajari de personal in ultimele luni.

Totusi, Porsche Romania a reusit sa creeze un grup de lucru pe segmentele de masini sport si high luxury, care inca nu sunt afectate prea puternic.

Astfel, in prezent Porsche Romania are circa 176 de angajati.

Reprezentantul companiei a facut aceste declaratii in cadrul evenimentului de lansare in Romania a modelului Porsche Cayenne diesel si a versiunilor restilizate ale modelelor Cayman si Boxster.

Potrivit importatorului, Cayenne diesel este echipat cu un motor de 3 litri, capabil sa dezvolte 240 de cai putere, care poate beneficia numai de o cutie de viteze automata de tip Tiptronic, in sase trepte.

De asemenea Porsche Romania a lansat si versiunile restilizate ale modelelor Cayman si Boxster. Ambele vin cu imbunatatiri si in privinta performantelor, datorita motorului pe benzina cu o capacitate de 2,9 litri, care dezvolta acum 255 CP in cazul modelului Boxter si 265 CP in echiparea lui Cayman.

Marca Porsche a comercializat 118 unitati anul trecut pe piata romaneasca, dintre care majoritatea (81 masini) au fost Cayenne.