Porsche sfideaza criza economica si declinul accentuat al pietei auto si anunta lansarea in luna septembrie a modelului Panamera pe piata germana. Acesta va fi dotat cu motorizare V8, iar in echiparea de vârf va dispune si de dotări luxoase.

Panamera ofera posibilitatea de a personaliza interiorul, fiind disponibile 13 culori de piele naturala si combinatii de materiale, inclusiv patru variante bicolore, care pot fi combinate cu sapte stiluri decorative, ce includ materiale precum carbonul sau lemnul de maslin.

Noul model Panamera este primul automobil Porsche dotat cu sistem de sonorizare „High-End Surround”, produs de catre compania berlineza Burmester.

Portbagajul are o capacitate de 445 litri pentru modelele Panamera S si 4S si de 432 litri pentru modelul Panamera Turbo – ajungand pana la 1.250 litri atunci cand spatarul banchetei este pliat.

Pentru inceput, modelul Panamera va fi disponibil pe piata numai cu motoare V8, cu tractiune spate sau tractiune integrala.Versiunea de baza a modelului Panamera S va fi dotata cu un motor V8 de 4.8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 400 CP.

Modelul Panamera S (nivelul de echipare standard), dotat cu cutie de viteze manuala cu sase trepte este disponibil la pretul de 97,738 Euro (TVA inclus).

Panamera 4S este echipat cu motor V8 de 4.8 ce dezvolta o putere de 400 CP, cu transmisie integrala, prin intermediul cutiei de viteze cu sapte trepte si ambreiaj dublu (PDK). Modelul are un preţ de vânzare de 105,297 Euro (TVA inclus).

Modelul de top este Panamera Turbo, echipat cu motor V8 biturbo de 4.8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 500 CP (368 kW), aceasta fiind transmisa catre roti de cutia de viteze cu sapte trepte si ambreiaj dublu (PDK).Modelul dispune de tractiune integrala si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde, atingand o viteza maxima de 303 km/h. Modelul Panamera Turbo are un preţ de vânzare de 138,004 Euro (TVA inclus).