Constantinescu preia atribuțiile lui Andreas Zöller, CFO PFG și Director General Porsche Leasing, care va prelua noi responsabilități în cadrul grupului, devenind CEO al PFG Ucraina începând cu luna februarie 2015.

„Este o provocare și o onoare totodată să coordonez activitatea financiară a Porsche Finance Group în România, având în vedere poziția solidă a grupului nostru pe piața locală și așteptările pe care clienții noștri le au de la noi. Lucrez de aproape cinci ani în cadrul grupului, iar experiența de până acum reprezintă o bază solidă pentru această nouă etapă și asigură un transfer facil spre noile responsabilități”, a declarat Andrei Constantinescu, noul CFO al Porsche Finance Group România.

Andrei Constantinescu a studiat științe economice la Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, și a completat educația superioară cu un Masterat în Audit și Management Financiar la Universitatea Orelans din Franța. Și-a început cariera în urmă cu cincisprezece ani lucrând în instituții financiare de renume, precum AIG Life France sau BRD Sogelease IFN. Este membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), cea mai importantă organizație mondială a profesioniștilor contabili, și are cunoștințe extinse în sisteme contabile și financiare variate, inclusiv standardele IFRS, RAS GAAP (utilizat în Franța).

Andrei Constantinescu va lucra alături de David Gedlička, CEO Porsche Finance Group România. Porsche Finance Group are o poziţie importantă pe piaţa locală de finanțare și asigurare auto, oferind soluţii financiare integrate dedicate exclusiv mărcilor holdingului Porsche România – Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto şi Volkswagen Autovehicule Comerciale – prin reţeaua de dealeri răspândită la nivel naţional.