Proiectul de buget pentru 2015 va fi adoptat vineri de guvern, într-o şedinţă specială care va începe la ora 9, a anunţat Ponta. Negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană privind bugetul continuă în aceste zile. Premierul a spus că nu va da detalii privind discuţiile cu cele două instituţii întrucât negocierile nu s-au încheiat şi că, din acest motiv, nu i se pare normal să facă publice concluziile de parcurs. Totuşi, vineri şi sâmbătă, Ponta a făcut mai multe declaraţii privind negocierile, anunţănd că solicitarea a de a avea un deficit bugetar mai mic de 1,4% din PIB este inacceptabilă.

Ulterior aprobării în guvern, proiectul de buget va fi depus în Parlament, premierul anticipând că votul final va fi pe 21 decembrie.

Totodată, el a spus că atât proeictul de Cod Fiscal, cât şi cel de procedură fiscală vor fi dezbătute cu toate grupurile parlamentare astfel încât să întrunească un conses politic. Adoptarea legislaţiei fiscale cu o largă majoritate politică ar urma să asigure predictibilitatea, a spus Ponta.