Victor Ponta a fost joi la Palatul Cotroceni, chiar de ziua lui Klaus Iohannis, unde a anunțat că din 2024 social-democrații vor da președintele României.

Însă, la ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, după poza de grup, de la final, Ponta a primit aplauze la scenă deschisă prin ceea ce i-a zis lui Iohannis, dar a stârnit și zâmbete președintelui, scrie stiripesurse.ro.

”Eu vreau să stau în stânga și ei toți pe dreapta”, a declarat Ponta, care a ajuns ultimul la poza de grup și s-a așezat în partea dreaptă a lui Iohannis.

Ulterior, liderul Pro România a vorbit şi despre speranţa ca în 2024 România să aibă un preşedinte social-democrat.

„În final, dacă îmi permiteţi în acest cadru solemn o glumă, m-au certat foarte mulţi oameni azi că de ce vin la Cotroceni, vin la Iohannis, vin la… Am încercat să le explic: integrare europeană, justiţie… Nu i-am convins pe toţi. Vă rog să nu fiţi supăraţi pe social-democraţi şi pe oamenii de stânga care sunt proeuropeni. Liderii PSD sunt trecători. Şi le-am spus tuturor că, uitându-mă în Europa, după 20 de preşedinte de dreapta, în 2024 va fi în sfârşit şi un preşedinte de centru-stânga şi am venit să pregătim momentul”, a completat Ponta.